Ik zou je zachtjes wiegen

Lieve Ana van 12 jaar oud,

Ik wil je helpen. Ik zie dat er dingen gebeuren die niet goed voor je zijn, en ik zie dat jij dat tegen niemand vertelt. Daarom kan niemand je troosten of helpen.

Ik zie je aanbellen bij het huis van V. Ik zou je willen tegenhouden. Ik zou zeggen dat je ook bij mij mag komen, dat je ook aan mij mag vertellen wat er allemaal gebeurt. Ik zou je ook vertellen dat het niet zo’n goed idee is om een vriendschap te hebben met deze man, ten eerste omdat je beter goede vrienden kunt zijn met iemand van je eigen leeftijd, ten tweede omdat vriendschap tussen een man en een vrouw vaak uitdraait op seks en daar ben je nog erg jong voor, ten derde omdat deze man agressief is en jij kunt je niet goed verdedigen, ten vierde omdat hij ook op een ingewikkelde manier banden heeft met jouw familie die jij nog niet goed kunt begrijpen.

Ik zie je liggen op dat bed. Ik zie dat je heel stil blijft liggen als V opstaat en wegloopt. Ik zou een zachte witte deken voor je pakken, en daarmee zou ik je oppakken en tegen me aanhouden. Ik zou je zachtjes wiegen en een liedje neuriën, en ik zou je over de deken heen aaien. Ik zou je zolang blijven wiegen tot je weer warm bent. Als je wakker zou worden en in paniek zou raken, zou ik je blijven wiegen tot je rustig wordt, en ik zou steeds zeggen dat het voorbij is. Als je in paniek blijft zou ik je meenemen naar een andere plek, een plek zonder V, een plek waar niemand je iets kan doen.

Even later zie ik je naar huis fietsen. Ik zou je liever willen meenemen naar mijn huis, waar je niet alleen bent. Je zou niet net hoeven doen alsof er niks aan de hand was. Bij mij thuis zou je kunnen douchen, want niemand zal denken ‘wat raar’. Ik zou ook vragen of je pijn hebt, en ik zou opletten hoe het met je gaat. En je zou me zoveel mogen schoppen en slaan als je wilde; ik kan dat wel aan.

Daarna zou ik je uitleggen wat er is gebeurd. Dit is wat ik zou zeggen. Lieve Ana, dit had nooit mogen gebeuren. Seks hoort bij volwassen mensen, maar voor kinderen is het niet goed. Volwassen mensen weten dat. Kinderen zelf weten dat soms niet zo goed, dus het is helemaal niet gek dat jij dat niet wist. Jij dacht misschien dat je oud genoeg was. Het is niet erg dat je dat dacht. Jouw lichaam is prachtig en het is van jou. Niemand mag het aanraken als jij dat niet wilt.

Kom maar bij mij, kleintje. Je bent veilig bij mij.

Liefs, Ana

geef me een paar minuten om je reactie te lezen voordat hij hieronder verschijnt

3 thoughts on “Ik zou je zachtjes wiegen

Share your thoughts!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s